Jadłospis

Jadłospis od 26.11.2019 rok do 02.12.2019 rok.

 

Posiłki mogą zawierać alergeny.

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK ZMIANY
26.2019 r.

wtorek

Kanapka samodzielna(pieczywo mieszane, masło, wędlina ,ser żółty, papryka czerwona i żółta, ogórek kiszony), herbata z cytryną i miodem 200ml. Rosół z makaronem i natką 250ml ,pałka z kurczaka pieczona, ziemniaki z koprem, surówka z czerwonej kapusty, cytronada (własna produkcja) 200ml. Ciasto olejowe z jabłkiem i cukrem pudrem, mleko 200ml, owoc-  
27.11.2019 r.

środa

Zupa mleczna płatki kukurydziane 200ml, kanapka z masłem, wędlina, sałata, ogórek św., herbata owoce sadu 200ml. Zupa ogórkowa 250ml, pierogi ruskie, marchew na zgryz, mieszanka kompotowa 150ml. Galaretka pitna, ciastko maślane, owoc-  
28.11.2019 r.

czwartek

Kanapka samodzielna (pieczywo mieszane, masło, wędlina, pasta z makreli wędzonej, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, sałata rukola),kawa „Inka” 200ml. Zupa dyniowa z imbirem 250ml, karkówka w sosie 100g,kasza pęczak, mizeria z ogórka św. z jogurtem i śmietaną ,kompot 150ml. Kisiel owocowy 200ml, chrupki „Flipsy”, owoc-  
29.11.2019r.

piątek

Zupa mleczna gwiazdki cynamonowe 200ml, kanapka z masłem, pasztet wł. produkcja, pomidor, herbata z cytryną i miodem 200ml. Barszcz ukraiński 250ml, pulpet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot 150ml. Jogurt pitny własnej produkcji 150ml,wafle ryżowe, owoc-  
02.12.2019 r.

poniedziałek

Jajecznica 70g,bagietka z masłem, herbata koperkowa 200ml. Żurek z natka 250ml, gulasz wieprzowy 100g,kluski śląskie, buraczki na ciepło, kompot 150ml. Bułka razowa z masłem, wędlina, sałata , rzodkiewka, kawa zbożowa „Anatol” 200ml., owoc-  
         

 

   Potrawy zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

Zastrzega się zmian w jadłospisie.

 

Sporządziła: I.Wojtakowska